maanantai 12. tammikuuta 2009

Arkisoturit

Tunnin ahkerointi saa enemmän iloa aikaan kuin kuukauden valitteleminen, pyyhkii pois huonon tuulen ja selvittää sekavat asiat.
Benjamin Franklin

Sillä on oikeus arvostella, jolla on rohkeutta auttaa.
Abraham Lincoln

Vieras on virta ja vieras on vene, eivät ne unelmies uomia mene.
Ilta on ihmisessä, aamu on outo; illasta aamuun on ihmisen souto.
Illasta aamuun on yöllistä matkaa; jos jaksat uskoa, jaksat jatkaa.
Unto Kupiainen


Mietin Unton, Abrahamin ja Benjaminin sanoja. Lyhyesti virsi kaunis ja hienosti miehet osuvat asian ytimeen.

Olen valitettavasti saanut viimeaikoina todistaa pienimielisyyttä, ahdistuneisuutta, katkeruutta, huonoa oloa ja voimattomuutta, niin lähellä kulkijoissa kuin itsessänikin. Se on saanut aikaan pelastautumiseni, pakomatkani runojen ja kirjallisuuden pariin. Kirjat ovat jännä juttu, ne antavat mahdollisuuden vapaasti valita seurasi. Saat annostella kulloinkin mielentilasi tai voimavarojesi mukaan sopivan määrän hulluutta, vahvuutta, hyvää mieltä tai innostusta. Heitetään viis kaikelle ulkomaailman hössötykselle, yleiselle valitukselle tai huonovointisuudelle. Siihen päälle ulkoilua, ystäviä, luontoa, eläinten kykyä elää hetkessä ja paketti alkaa olla taas kasassa.

Huono onni opettaa valitettavan paljon, enemmän kuin hyvä onni. Mutta siihen liittyy paljon myös negatiivisia vaikutuksia. Se voi rakentaa kuorta, kivettää sydämen, katkeroittaa ihmisen. Huono onni pakottaa selviytymään ja näkemään mahdollisuudet, kasvamaan niiden ylitse. Koin itse karvaan pettymyksen, mutta yritän koota kaikki voimavarat jotta kasvaisin, opettaisin itseäni ja muuttaisin siitä suurimman osan hyväksi. Elämä ei usein mene suunnitelmien mukaan, mutta usein taisteluiden jälkeen pääsemme perille ja näemme takanamme tien joka ei ollut eilisen kartassa vaan syntyi huomisesta.

Eräs hyvä ystäväni jaksaa ihmetyttää. Hänen voimavaransa ovat kaikella tavalla ainutlaatuisia. Olen tiedostaen laittanut merkille viimeiset kahden vuoden yhteiset hetket ja elämäntaipaleemme. Jos ihminen voi olla hyvä syvintä kohtaa myöden ja aito kaikella mahdollisella tavalla, hän on sitä. Erityistä huomiota olen kiinnittänyt miten hän on toiminut vaikeiden ihmisten kanssa, sortumatta itse mukaan pahansuopaisuuteen, valitteluun ja osattomuuden suohon. Mietin monesti iltaisin miten olen onnekas saadessani tuntea hänet, pitää hänet elämässäni, hän on suuri rikkaus ja toivo.

Arkisotureiksi ryhdyttäköön, sotimaan valitusvirsiä ja vastuuttomuutta vastaan. Uskomaton on voima innokkuudessa ja ilossa. Uskomaton on voima pyrkiä eteenpäin ja kasvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti