keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Elämänpyörä

Halusit tai et, olet jatkuvasti erilaisten ihmisten ympäröimänä. Saat nauttiaksesi ja osaksesi toisten ihmisten hallinnantarpeita, asennevammoja, osattomuuden pahaa mieltä, haluja ja toiveita.

Et pelkästään vain kuuntele kun sinulle puhutaan, vaan seuraat kuin salaa kanssaihmisten elämää, tapaa elää, käyttää käytettävissä oleva aika, puhua, elehtiä ja vain olla. Miten huomaamatta ihmiset joiden näkee tekevän virheitä, isoja ja pieniä ja jotka joutuvat häpeän kohteeksi tai sosiaalisen hyväksynnän kiertokulun ulkopuolelle saavat samalla myös jotakin hyvää osakseen. He jotka kestävät tämän kaiken ja jatkavat omaa tietään.

Ihmiset joita ajavat eteenpäin oikeat elämää kunnioittavat arvot, oppivat aina lisää itsestään ja maailmasta, vaikka virheitä tehdessään. Sosiaalisen häpeän pelko ja jyrkät säännöstöt ajavat yhä useamman kauemmas itsestään, elämästään. Jokaisella valinnalla on omat seurauksensa, joskus ne ovat olleet virheitä, epäonnistumisia, joskus merkittäviä tienhaaroja tai elämän yhä onnellisemmaksi tekeviä. Elämä on.

Me ihmiset taidamme nykypäivänä keskustella liikaa, liian monesta eri asiasta, liian kovaan ääneen ja liiallisen muun höpinän sekaan. Olemme kuin huonosti johdettu organisaatio, jossa jokainen meistä keksii kaikki ratkaisut ja pyörät uudelleen, vaikka voisimme ajaa jo hyväksi todetuilla. Emme vain tiedä niistä koska kykymme kuunnella ja puhua toisillemme on vielä kehittymätöntä ja puheen aiheita ovat ne, joita emme useinkaan voi hyvää elämää edistäviksi pyöriksi kutsua.

Elämänpyörä, tiibetiläinen kuvaus olemassaolon kiertokulusta Jigmed Zangmo

1 kommentti:

  1. Elämänpyörä

    Jaak 3: 6 Myös kieli on tuli, on vääryyden maailma; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä

    Kreikankielen UT:n tekstissä on lihavoidun kohdan kohdalla sanat: ton trokhon ten geneseoos. Trokhos (trokhon) tarkoittaa kulku, juoksu ja kurssi. Genesis (geneseoos) tarkoittaa sukupolvi, luonnollinen, luonto, alkuperä, synty. Trokhos sana tulee sanasta trekho, joka tarkoittaa juoksu, olla kulkemassa.

    Alkutekstin sanojen merkityksen välityksellä Jaak 3:6 on kysymyksessä, että kieli (puhe, eli sanamme) saastuttaa ja tahraa myös ruumiimme (meidän tekomme) ja sytyttää tuleen koko meidän elämämme vaelluksen, eli koko meidän elämämme aikaiset sanat ja teot syttyvät helvetistä, eli ovat ansainneet helvetin tulen, eli iankaikkisen kadotuksen. Jumalan armo Herrassa Jeesuksessa pelastaa meidät kuitenkin iankaikkisesta kadotuksesta iankaikkiseen elämään.

    Jaak 3:6 ei opeta jälleensyntymistä, niin kuin jotkut koittavat väittää. Jaak 3:6 alkutekstin valossa puhuu ihmisen yhdestä elämästä, koko elämän vaelluksesta ja siitä kuinka synnissä eläminen tuhoaa koko elämän ja johtaa iankaikkiseen tuhoon.


    Tekstin sivulähde:
    http://koti.phnet.fi/petripaavola/jalleensyntyminentottavaitarua.html

    VastaaPoista