keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Wildlife Photographer of the Year 2009

Se on vihdoinkin käsissä. Kirja, jossa ovat Vuoden 2009 Wildlife Photographer of the Year – kilpailun voittaneiden ja kunniamaininnan saaneiden luontokuvaajien otokset.

Ammattikuvaajien joukossa on myös nuoria, harrastelijoita. Uskomattoman upea kuva löytyy alle 10-vuotiaalta Ilkka Räsäseltä ”Heijastuksia”. Kuvassa viherpeipon rintahöyhenille heijastuva auringonvalo leikkii vedenpinnalla ja linnun höyhenissä.

Täydellinen valokuva, luontokuva on sekoitus kameran takaa peilaavan sielun näkemyksiä, eläinten käyttäytymisen ja luonnontuntemuksen osaamista, aistien leikkiä, kamerankäyttötaitoa ja onnea, ”sen” hetken vangitsemista. Sekoitus ei aina vaadi mahtavaa välinearsenaalia ja matkustusta maailman ääriin, jotkin kuvat, kuten Ilkan ovat kotitalon pihapiiristä.

Luontokuvat pysähdyttävät aina. Toisiin kuviin jäät kiinni ja ne avautuvat hitaammin, toiset sykähdyttävät, saavat sinut havahtumaan maailman monimuotoisuuden ja rikkauden keskellä.

On se hetki, kun kaikki kynttilät palavat ja koti valmistautuu pyhiksi. Joulun odotus on juuri nyt korkeimmillaan – hartaus on ilmassa. Siskoni sanoin, tänä yönä valvomme, syömme yhdessä iltapalaa ja juomme lasilliset viskiä ja viiniä.

Vielä juuri ennen unia, kun kaikki on kaunista ja hiljaista – tämä kirja sylissäni, lämmitän lasin kuumaa glögiä ja sukellan kuvien maailmaan. Huomenna ja joulupäivänä teemme oman kuvausmatkamme – ajan kanssa. Sisko hymyilee.

Alla muutama suosikki.

















 

















Veolia Environmentin Wildlife Photographer of the Year 2009 Gallery

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti