keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Ydinperhe ilta-auringossa

Aurinko laskee ja huomaan hymyillen sitovani kengännauhoja - ennakoin tulevaa liikettä ja kas kummaa, fiilistelen... Astun ulos ja nautin hetken ajan maisemasta kuistilla. Lämmittelen - otan kevyttä hölkkää naapurin pihamaata kohti.

Kentällä näen rakkaat, erityisen ihmisen ja hevosen. Huomaamattani kuiskaan ilmaan, miten hyvä kiertää ja tekee ihmeitä hevoselle ja ihmiselle – heille molemmille. Orin olemus kertoo sen saamasta kosketuksesta, lihaksikkaat jalat, selkä ja vahva ryhti jättävät liikkeessä vaikuttavan vaikutuksen. Puhumattakaan sen sisäisestä voimasta.

Päätän kaartaa ja piipahtaa hiekkakentällä. Sisko päästää hevosen vapaaksi ja juoksemme yhdessä, otan kiinni sen kulmissa ja hetken jaksan kiitää upean eläimen kanssa rinnakkain. Hevonen nauttii ja kipinöi kun liikun sen vieressä. Kentän laidalle on ilmestynyt toinenkin parivaljakko, mies ja koira. Sama yhdistelmä, hieno yhdistelmä – mahtava ydinperhe on kasassa.

Jatkan metsään ja palaan takaisin peltoaukeaman lävitse pihamaalle. Viimeiset punaisen sävyt hehkuvat sinikannen reunalla. Samalla kuistilla venyttelyt ja viimeiset terveiset neiti keväälle. Veri kiertää mukavasti jalkapohjissa ja vedän syvään henkeä – kesä on tulossa.

Keith Urban - Summer comes around....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti