maanantai 31. tammikuuta 2011

Stay hungry – Stay foolish

Erään erityisen henkilön sanoin, ”vallan myötä korvien tulee kasvaa ja suun pienentyä”. Takana on raskas työviikko. Päivät ovat täyttyneet lukuisista kasvoista, mietinnöistä, ratkaisuista – elon sietämättömästä keveydestä, ja raskaudesta.

Makaan sängyllä, koira nukkuu jaloissa, tuijotan tulta. Se on palkkioni ja tekee hyvän olon. Se sopii mielelle ja luonteelle – korvaa ”aivot narikkaan” tv-ohjelmat. Koiran tuhina, liekkien ja puun palamisen äänet kauniin musiikin. Mietin siinä makoillessani kuulemaani, erityisesti innoittajani sanoja.

Muistelen keskusteluita, ihmisten puheita. Vertaamme toistemme saavutuksia, laskelmoimme ja punnitsemme valintojamme. Ystäväni pohti menneellä viikolla kysymystä, mitä on rakkaus ja onni? Haemme mustaa ja valkoista. Rakastaen usein ”joko tai” – elämäämme. Kysyen työn ja menestyksen hintalappua. Kenellä on viikon kurjin elämä?

Mitä on hyvä johtaminen, mitä on hyvä elämä? Kokemuksesta uskallan sen ääneen sanoa, rohkeutesi hypätä vaistosi varaan, kestävyytesi kuunnella sitä ja elää epämukavalla alueella palkitsee sinut upeilla ihmisillä ja sieluasi ruokkivilla kokemuksilla. Saat mahdollisuuden oppia ja uidessasi toisaalla vastavirtaan – et menetäkään voimiasi, vaan saat uskomattoman määrän energiaa, hyvää sellaista. Vanha sanonta, saaminen on antamista pätee koko komeudessaan.

Olen siunattu mahtavilla ystävillä, ihmisillä. Eräs ystäväni on elävä todiste siitä, että onnellisuus, usko tai rakkaus ei ole mitä - se on miten, se on kyky. Toisaalla taas karismaattisen innoittajani läsnäolon ja vuorovaikutuksen kautta olen oppinut viikossa jotakin hyvin arvokasta. Hyvä johtaminen on parhaiden kykyjen sopusointua.

Kyvyt syntyvät jalon mielen, hyvien taitojen ja sydämen lämpimässä padassa. Ilman tätä yhdistelmää teot ja sanat eivät ui sydämiimme, ne jäävät suoritukseksi. Suoritus ei kosketa sinua, saati minua – se ei herää henkiin, sytytä tulta ja paloa silmissä, uskoa mahdottomaan.

Kykysi tekevät elämästäsi ainutlaatuisen - matkan. Rohkeutesi kulkea vaistosi tiellä synnyttää kykysi, ja ne antavat sinulle mahdollisuuden toteuttaa sydämesi ääntä, unelmiasi.

Randy Pauschin sanoin ” Tajusin, että elämäni ainutlaatuisuus syntyi unelmistani. Jotkut niistä olivat merkittäviä, toiset yksinkertaisesti omituisia, mutta joka tapauksessa ne olivat määrittäneet elämääni 46 vuoden ajan. Istuessani siinä uskoin aidosti, että olin syövästä huolimatta onnekas, sillä olin toteuttanut unelmani. Se oli onnistunut suurelta osin kaikkien niiden erityislaatuisten ihmisten ansiosta, jotka olivat opettaneet minua vuosien varrella. Jos onnistuisin tekemään luennostani yhtä intohimoisen kuin miltä minusta tuntui, voisin auttaa muita löytämään keinon toteuttaa omia unelmiaan.” Paino sanalla – intohimo.

Kyvyistä mahtavin – uudelleensyntymisen voima. Tunnetko sen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti